Lisas recept

Mat och bak

Kanelbullar

| Inga kommentarer

Det här receptet på bullar hittade jag på Dan Sukker för något år sedan och sedan dess har jag bara använt det. Hela mitt liv har jag valt att utelämna kardemumman i degen, aldrig mer!

Ingredienser:

150 g smält smör eller margarin
6 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1,5 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk kardemumma
ca 14 dl vetemjöl

Fyllning:

  1. 150 g smör eller margarin, 1,5 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker
  2. 150 g smör eller margarin, 3/4 dl strösocker, 2 msk kanel

Såhär gör du:

Smält smöret och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula jästen i degskålen och häll på vätskan. Tillsätt strösocker, salt och kardemumma. Mjölet arbetas in lite i sänder tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Degen kavlas ut till en platta och valfri fyllning bres på. Vik samman till någon av föreslagna utbakningar.

Kavla ut degen och bred på valfri fyllning. Rulla samman och skär i 3 cm breda bitar som läggs i pappersformar. Låt jäsa under duk i 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker eller rörsocker. Grädda mitt i ugnen i 225-250° i ca 8 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.