Lisas recept

Mat och bak

Fryst limecheesecake

| 0 kommentarer

F7CC33CF-71D0-424D-A2CE-8CE5CB902BDC

Fryst limecheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Fryst limecheesecake är en riktigt fräsch efterrätt. Toppade med jordgubbar är det en sommarfavorit.
Portioner
8personer
Portioner
8personer
Fryst limecheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Fryst limecheesecake är en riktigt fräsch efterrätt. Toppade med jordgubbar är det en sommarfavorit.
Portioner
8personer
Portioner
8personer
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Lägg plastfolie i en form med löstagbar botten. Om du vill ha digestivkex, smula dem fint och grovt. Jag lägger digestivsmulorna på toppen och vänder sedan cheesecaken så att toppen blir botten och botten toppen. Du kan också smula på digestivkexen precis innan servering.
  2. Tips: Om du gör skålarna i ordningen 1 > 2 > 3 behöver du inte diska elvisparna.
  3. Skål 1: Vispa äggvitorna till hårt skum. Äggulorna lägger du i skål 3.
  4. Skål 2: Vispa vispgrädde och vaniljsocker ganska löst.
  5. Skål 3: Vispa äggulorna och strösocker pösigt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn smet.
  6. Tvätta limen och riv skalet och pressa ner saften i bunke 3.
  7. Rör ihop skål 1 (äggvitorna) +2 (grädden). Tillsätt skål 3.
  8. Frys i minst 4 timmar. Kan med fördel göras flera dagar innan.
  9. Dekorera med färska bär och eventuellt några limeskivor.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.


Fryst limecheesecake

| 0 kommentarer

Botten:

  • 8 st digestivekex
  • 50 g smör

Gör så här:

  1. Mixa kexen i en mixer.
  2. Smällt smöret och häll över kexsmulorna, blanda.
  3. Tryck ut i en form med löstagbar botten. Jag brukar lägga plastfolie i botten för att kunna flytta över cheesecaken till ett uppläggningsfat.

Fyllning:

  • 400 g färskost
  • 4 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 st lime

Gör så här:

  1. Skilj på äggulor och äggvitan lägg i vardera skål.
  2. Vispa äggvitorna hårt.
  3. Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret pösigt.
  4. Vispa sedan grädden lätt i en separat skål.
  5. Blanda färskosten med vaniljsockret och blanda sedan ner det i bunken med äggulorna och sockret.
  6. Rör sedan försiktigt ned grädden och äggvitorna i ost- och ägguleblandningen.
  7. Riv skalet av en lime och pressa sedan saften ur en halv lime och blanda ner i smeten.
  8. Häll smeten i formen och ställ in i frysen över natten.
  9. Ta fram cheesecake:n ca 1 timme innan den ska serveras! Dekorera med spritsad grädde och limeskivor.

Kommentera

Obligatoriska fält *.