Lisas recept

Mat och bak

Kladdkakstårta med grädde och jordgubbar

| Inga kommentarer

Kladdkaka i all ära, men sommartid så är det kul att piffa till den lite med jordgubbar och lättvispad grädde. Receptet på kladdkaka är Leilas. Enligt hennes recept ska man grovhacka chokladen och strö den över kakan men jag brukar alltid smälta chokladen och röra ner den.

Ingredienser

50 g smör eller margarin
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk 70%

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
  5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
  6. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner den i smeten.
  7. Häll smeten i formen. Grädda kakan i cirka 30 minuter.

Topping

3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar
eventuellt chokladflarn

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.