Lisas recept

Mat och bak

Marängtårta

| Inga kommentarer

Den här marängtårtan är alldeles underbar. Det är krispig maräng med smaskig sås och färska bär. Jag skulle kunna sätta i mig en hel tårta själv, så gör gärna en extra – den kommer att gå åt!

Marängbotten
3 st äggvitor
2 dl strösocker
3 dl Rice Crispies

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker hårt. Vänd ner Rice Crispiesen.
  2. Bre ut på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 1 timme.
  3. Låt gärna marängen stå kvar i ugnen på eftervärme eller över natten.

Fyllning
1 dl florsocker
50 g smör eller margarin
1 msk vatten
3 msk maizena

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
  2. Låt fyllningen koka upp och sjuda.
  3. Låt svalna.

Dekoration

Vispad grädde
Fyllning
Färsk frukt (exempelvis jordgubbar, kivi, hallon)

Gör så här:

  1. Häll på fyllningen på marängbottnen. Bre på lösvispad grädde.
  2. Dekorera med valfri frukt. Jordgubbar är fantastiskt gott men hallon eller kiwi går också bra.

Tips! Lyxa till det och gör minimarängtårtor, så varje gäst får en tårta. Du kan göra dem precis så små eller stora som du vill. 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.