Lisas recept

Mat och bak

Cheesecake med prästost och löjrom

| Inga kommentarer

Cheesecake med prästost och löjrom
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Cheesecake med prästost och löjrom
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Botten:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Botten:
  1. klä en avlång sockerkaksform som rymmer 1,5 liter med plastfolie.
  2. Smält smöret. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop brödsmulorna. Tryck ut smulorna i formen. Ställ formen i kylen i minst 30 minuter.
  3. Finriv prästosten och blanda med Philadelphiaost, honung och kajennpeppar.
  4. Blötlägg gelantinet i kallt vatten i 5 minuter.
  5. Värm creme fraichen på svag värme i en kastrull. Ta från värmen och låt gelantinet smälta i den. Låt svalna. Vänd ner creme fraichen i ostsmeten. Smaka av med salt.
  6. Fördela ostsmeten över bottnen. Täck över och låt stå i kylen i minst 4 timmar.
Inför servering:
  1. Skär tårtan i bitar. Garnera varje bit med en klick löjrom, finhackad rödlök och gräslök.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.