Lisas recept

Mat och bak

Chokladrulltårta med dulce de leche marängsmörkräm

| Inga kommentarer

Det här receptet hittade jag på köket.se och kommer från Roy Fares. Jag tyckte det blev för mycket marängsmörkräm så jag sparade och spritsade ovanpå rulltårtsbitarna och gjorde små minibakelser av rulltårtan.

Chokladrulltårta med dulce de leche marängsmörkräm
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
10bitar
Portioner
10bitar
Chokladrulltårta med dulce de leche marängsmörkräm
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
10bitar
Portioner
10bitar
Ingredienser
Rulltårta
Smörkräm med dulce de leche
Portioner: bitar
Instruktioner
Rulltårta
  1. Sätt ugnen på 230 grader. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
  2. Vispa ägg och strösocker poröst - vitt och fluffigt - i cirka 10 minuter.
  3. Sikta i mjölblandningen och vänd runt försiktigt med en slickepott, avsluta med mjölken.
  4. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 5 min.
  5. Ta ut kakan ur ugnen, sockra kakan på ytan och stjälp den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper, låt svalna. För att lossa bakplåtspappret lättare kan du pensla med kallt vatten på pappret lite innan och lossa det försiktigt.
Marängsmörkräm
  1. Lägg äggvitor, strösocker och salt i en skål. Sätt skålen över ett varmt vattenbad på spisen och vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har lösts upp (cirka 55 grader).
  2. Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
  3. Tillsätt smöret i omgångar och vispa tills det blir en slät och fin kräm. Tillsätt dulce de leche efter smak.
Montering
  1. Bre på ett jämnt lager av marängsmörkrämen på rulltårtsbotten. Jag tyckte det blev för mycket smörkräm så jag sparade lite att spritsa ovanpå.
  2. Rulla ihop och låt gärna stå svalt innan du skär upp rulltårtan i bitar.
  3. Dekorera med överbliven marängsmörkräm och valfritt färskt bär.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.