Lisas recept

Mat och bak

Frasiga fukostbullar

| Inga kommentarer

Det här receptet på frasiga frukostbullar kommer från Allers 6/20. Personliga tycker jag att brödet är lite för salt, så minska saltmängden om du inte gillar extrasalt bröd. Morötterna gör brödet väldigt saftigt.

 

Frasiga fukostbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
10stycken
Portioner
10stycken
Frasiga fukostbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
10stycken
Portioner
10stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Skala och riv morötterna fint. Blanda vatten, vetekli, mjöl och de rivna morötterna i en bunke. Låt stå i 20 minuter.
  2. Lös upp jästen i lite vatten. Arbeta in den lösta jästen, salt och honung i degen.
  3. Plasta in degbunken och låt jäsa i 2-3 timmar tills degen svällt upp ordentligt. Du kan också låta den jäsa över natten i kyl.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 bitar och forma till lätt avlånga bröd.
  5. Lägg bröden på en plåt klädd med bakplåtspapper. Snitta ovansidan om du vill och grädda mitt i ugnen i 10-14 minuter tills bröden har fått fin färg.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.