Lisas recept

Mat och bak

Fröknäcke

| Inga kommentarer

Fröknäcke är bara så gott. Kan ätas med smör, brieost eller bara som det är.

Fröknäcke
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet på fröknäcke hittade jag på tidningenhembakat.se. Gott att äta bara som det är.
Förberedelsetid
10minuter
Tillagningstid Passiv tid
60minuter 60minuter
Förberedelsetid
10minuter
Tillagningstid Passiv tid
60minuter 60minuter
Fröknäcke
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet på fröknäcke hittade jag på tidningenhembakat.se. Gott att äta bara som det är.
Förberedelsetid
10minuter
Tillagningstid Passiv tid
60minuter 60minuter
Förberedelsetid
10minuter
Tillagningstid Passiv tid
60minuter 60minuter
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke.
  3. Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och rör allt till en jämn smet. Skulle smeten bli för hård, tillsätt lite extra vatten.
  4. Vänd ut smeten på ett bakplåtspapper. Bre ut den jämnt över hela papperet. Ett tips är att trycka ut smeten mellan två bakplåtspapper.
  5. Strö flingsalt över hela smeten. Skär eventuellt ut bitar redan innan gräddningen om du önskar dem lika stora. Annars kan du bryta fröknäcket i bitar när det är gräddat.
  6. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 60 minuter.
  7. Förvara i en tätslutande burk.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.