Lisas recept

Mat och bak

Hallonrulltårta med marängsmörtårta och färska hallon och blåbär

| 0 kommentarer

hallonrulltårta med marängsmörkräm

Hallonrulltårta med marängsmörtårta och färska hallon och blåbär
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8bitar
Portioner
8bitar
Hallonrulltårta med marängsmörtårta och färska hallon och blåbär
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8bitar
Portioner
8bitar
Ingredienser
Rulltårta
Marängsmörkräm
Dekoration
Portioner: bitar
Instruktioner
Rulltårtsbotten
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker till ett pösigt skum. Vispa i mjölken.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner och rör till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5 minuter tills kakan har fått gyllenbrun färg.
  5. Strö socker på den varma rulltårtsbotten. Vänd tårtbottnen upp och dra bort pappret.
Marängsmörkräm
  1. Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen för hand till 60–65°.Ta bunken från kastrullen. Fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt! Vispa in smöret lite i taget till en fluffig, jämn konsistens.
Montering
  1. Bred marängsmörkräm över tårtbottnen.
  2. Bred ut hallonsylten och rulla ihop rulltårtan på längden.
  3. Skär upp rulltårtan i önskad storlek.
  4. Vispa gradden så att den blir spritsbar.
  5. Montera rulltårtsbitarna till en rulltårta. Spritsa ut grädde på varje tårtbit.
  6. Dekorera med färska bär, hallon och blåbär.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.