Lisas recept

Mat och bak

Kalljästa solrosfrallor

| Inga kommentarer

Det här receptet kommer från tidningen Hembakat 2/2020. Jag skippade aprikoserna och hade inte heller i solrosfrön i degen utan endast uppepå.

Kalljästa solrosfrallor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
24småbröd
Portioner
24småbröd
Kalljästa solrosfrallor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
24småbröd
Portioner
24småbröd
Ingredienser
Portioner: småbröd
Instruktioner
Dag 1
  1. Smula ner jästen i en bunka. Lös upp jästen med lite av vattnet. Rör ner honung, salt och olja.
  2. Tillsätt resten av vattnet, vetegroddar och vetemjölet lite i taget. Arbeta degen tills den är blank och smidig,
  3. Vill du ha i solrosfrön och aprikoser blanda i det i degen.
  4. Låt degen jäsa under bakduk eller plastfolie i cirka 30 minuter.
  5. Ta upp degen och dela den i 24 bitar. Rulla dem till bullar och doppa dem i solrosfrön. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Låt bröden jäsa under plastfolie i kylskåpet till nästa morgon.
Dag 2
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ta ut bröden ur kylskåpet och låt dem stå i rumstemperatur i cirka 20 minuter.
  3. Grädda frallorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på galler.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.