Lisas recept

Mat och bak

Kladdkaka med hallongrädde och cornflakescrips

| Inga kommentarer

Kladdkaka med hallongrädde och cornflakescrips
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8
Portioner
8
Kladdkaka med hallongrädde och cornflakescrips
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8
Portioner
8
Ingredienser
Kladdkaka
Hallongrädde
Cornflakescrisp
Portioner:
Instruktioner
Kladdkaka
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa en springform, cirka 30 centimeter i diameter.
  3. Smält smöret. Blanda ihop ägg, strösocker, vaniljsocker och salt i en bunke. Blanda mjöl och kakao i en bunke och sikta ner i äggsmeten tillsammans med det smälta smöret. Blanda ihop och häll ner i springformen.
  4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
  5. Ta ut rundlar som passar dina muffins eller bullformar.
Hallongrädde
  1. Tina hallonen om du använder frysta hallon. Passera hallonen genom en sil.
  2. Vispa grädden, den ska vara så hård så det går att spritsa den. Blanda ner de passerade hallonen.
  3. Spritsa ut grädden på kladdkakan.
Cornflakescrisp
  1. Smält chokladen i mikron eller vattenbad. Blanda ner cornflakes. Bre ut på ett bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
  2. Hacka chokladcrispen i mindre bitar. Toppa desserten med chokladcrispet på grädden.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.