Lisas recept

Mat och bak

Kladdkaksmuffins med chokladfudge och flingsalt

| Inga kommentarer

Kladdkaksmuffins, chokladfudge, salt – kan det bli i bättre kombination av bakverk.

Kladdkaksmuffins med chokladfudge och flingsalt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Kladdkaksmuffins med chokladfudge och flingsalt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
Kladdsmuffins
  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Rör ner socker, ägg, mjöl och kakao. Låt smeten svalna.
  2. Fyll muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt med smet till lite mer än ⅔.
  3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i cirka 15 min.
  4. Gör en grop för chokladfudgen i mitten på kladdkaksmuffinsen med exempelvis ett matskedsmått.
Chokladfudge
  1. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt koka upp under omrörning till en tjock, blank smet.
  2. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret.
  3. Fyll muffinsen med fudge och toppa dem med lite flingsalt.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.