Kladdkaksmuffins, chokladfudge, salt – kan det bli i bättre kombination av bakverk.
Ingredienser
- 100g mörk chokladhackad
- 113g smör
- 115g strösocker
- 105g vetemjöl
- 20g kakao
- 2st ägg
Portioner: stycken
Instruktioner
Kladdsmuffins
- Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen och smöret i en kastrull. Rör ner socker, ägg, mjöl och kakao. Låt smeten svalna.
- Fyll muffinsformar av papper ställda i en muffinsplåt med smet till lite mer än ⅔.
- Grädda muffinsen mitt i ugnen i cirka 15 min.
- Gör en grop för chokladfudgen i mitten på kladdkaksmuffinsen med exempelvis ett matskedsmått.
Chokladfudge
- Häll grädde, socker och sirap i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt koka upp under omrörning till en tjock, blank smet.
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret.
- Fyll muffinsen med fudge och toppa dem med lite flingsalt.
Drivs avWP Ultimate Recipe