Lisas recept

Mat och bak

Knäckebröd med frön

| Inga kommentarer

Det här receptet på knäckebröd är min favorit. Första gången jag bakade det sa jag till mig själv – aldrig mer, men det var så himla gott så nu tänker jag istället att timmar av kavling och gräddning ger veckor av gott bröd :).

IMG_4161

Knäckebröd med frön
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Knäckebröd med linfrön, solrosfrö, sesamfrön och flingsalt.
Portioner
72stycken
Portioner
72stycken
Knäckebröd med frön
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Knäckebröd med linfrön, solrosfrö, sesamfrön och flingsalt.
Portioner
72stycken
Portioner
72stycken
Ingredienser
Topping till utbakning:
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i vattnet. Häll i mjöl, salt och frön. Blanda ihop till en deg. Jag använder alltid ekologiskt och stenmalet mjöl och rågmjöl. Låt degen vila i 30 minuter.
  2. Blanda ihop fröna till utbakningen.
  3. Ta upp degel på mjölat bakbord. Dela upp degen i mindre bitar. Jag har delat degen i bitar om 20 gram och får då ut 72 stycken.
  4. Kavla ut så tunna plattor du kan. Pensla eller spraya bröden med vatten och strö på fröblandningen. Toppa med flingsalt efter tycke och smak. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Vänd på bröden och grädda ytterligare cirka 5 minuter. Håll lite koll så att de inte bränns! Brödet ska bli hårt och lite brunt.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.