Lisas recept

Mat och bak

Liba bröd

| Inga kommentarer

Liba bröd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Liba bröd
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt vatten, lite i taget. Arbeta degen 15 minuter, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme, till dubbel storlek.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 delar och rulla till bollar. Täck med bakduk och låt jäsa i 15 minuter.
  3. Kavla ut bollarna till runda kakor, så tunt du bara kan. Använd mer mjöl om det behövs, degen får inte fastna på kaveln. Låt rundlarna jäsa övertäckt i ytterligare 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 275 grader. Ställ in en plåt mitt i ugnen och låt den värmas upp samtidigt, eller om du har en baksten.
  5. Skjutsa hastigt in ett bröd i taget på den heta plåten. Stäng ugnsluckan så snabbt du kan. Grädda bröden i några minuter tills de har puffat upp sig och börjar få lite färg.
  6. Stapla de färdiga bröden på varandra på ett galler och låt dem svalna under bakduk. Bröden sjunker då ihop och mjuknar lite. Förvara bröden i lufttät påse eller frys in de om du inte ska använda dem direkt.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.