Lisas recept

Mat och bak

Löjromstårta med räkor

| Inga kommentarer

Räkcheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8portioner
Portioner
8portioner
Räkcheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8portioner
Portioner
8portioner
Ingredienser
Botten
Fyllning
Dekoration
Portioner: portioner
Instruktioner
Botten
  1. Smält smöret. Mixa kavringen till smulor och tillsätt det smälta smöret.
  2. Tryck ut kavringen lätt i 4 stycken små springformar som är cirka 10 centimeter.
Fyllning
  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Finhacka rödlöken och dillen.
  3. Rör ihop crème fraiche och färskost tillsammans med rödlöken, dillen och hälften av stenbitsrommen. Spar resten till dekoration.
  4. Smaka av med salt, peppar och färskpressad citronsaft.
  5. Krama ur gelantinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme.
  6. Rör ner gelantinet i röran. Blanda väl. Häll smeten över kavringsbotten och ställt kallt i minst fem timmar, men gärna över natten.
Dekoration
  1. Dekorera med räkor, stenbitsrom och dill.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.