Det här receptet på löjromsbomb gjorde jag första gången som förrätt till Nyårsafton. Eftersom det skulle vara lite finare gjorde jag var sin liten löjromsbomb. Receptet har jag hittat på Allt om Mat men jag har gjort om det lite.
Ingredienser
Färskostbotten
- 200g färskost naturellPhiladelphia
- 2dl creme fraiche
- 1st röd lökfinhackad
- 1krm salt
- 1krm vitpeppar
- 1-2st gelantinblad
Garnering
- 1kg oskalade räkor
- 1burk löjrom
- 1knippe gräslök
Portioner: personer
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Använd 1 eller 2 blad beroende på hur hård du vill ha din färskosttårta.
- Häll i färskost och creme fraichen i en kastrull och låt smälta samman. Vispa den slät.
- Krama ur gelantinbladen och låt smälta ner i färskoströran. Tillsätt den finhackade röda löken och låt svalna.
- Klä en springform, cirka 20 centimeter i diameter (beroende på hur hög du vill ha den) med plastfolie i botten. Häll på färskoströran och ställ in i kylen att stelna, minst 2 timmar, gärna över natten.
- Ta ut formen ur kylskåpet. Lätta försiktigt på kanterna och lägg över tårtan på ett uppläggningsfat. Bred på ett lager löjrom, dekorera med skalade räkor och toppa med hackad gräslök.
- Servera med olika sorters kex.
Drivs avWP Ultimate Recipe