Lisas recept

Mat och bak

Löjromstårta med räkor

| Inga kommentarer

Löjromstårta med räkor och kexDet här receptet på löjromsbomb gjorde jag första gången som förrätt till Nyårsafton. Eftersom det skulle vara lite finare gjorde jag var sin liten löjromsbomb. Receptet har jag hittat på Allt om Mat men jag har gjort om det lite.

Löjromstårta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Löjromstårta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Färskostbotten
Garnering
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Använd 1 eller 2 blad beroende på hur hård du vill ha din färskosttårta.
  2. Häll i färskost och creme fraichen i en kastrull och låt smälta samman. Vispa den slät.
  3. Krama ur gelantinbladen och låt smälta ner i färskoströran. Tillsätt den finhackade röda löken och låt svalna.
  4. Klä en springform, cirka 20 centimeter i diameter (beroende på hur hög du vill ha den) med plastfolie i botten. Häll på färskoströran och ställ in i kylen att stelna, minst 2 timmar, gärna över natten.
  5. Ta ut formen ur kylskåpet. Lätta försiktigt på kanterna och lägg över tårtan på ett uppläggningsfat. Bred på ett lager löjrom, dekorera med skalade räkor och toppa med hackad gräslök.
  6. Servera med olika sorters kex.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.