Lisas recept

Mat och bak

Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt

| Inga kommentarer

Mandelmusslor med grädde och hjortronsyltDessa små minimusslor är söta i dubbel bemärkelse. Små mandelformar fyllde med grädde och söt hjortronsylt. Kan du klara dig från att bara ta en :)?

Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Mandelmusslor med grädde och hjortronsylt
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Mal mandlarna i mandelkvarn eller matberedare med kniv. Med skal blir kakorna lite mörkare.
  2. Vispa ägg och socker pösigt
  3. Tillsätt malna mandlar, äggula och vetemjöl.
  4. Blanda alla ingredienser till en smidig kakdeg i en skål eller matberedare.
  5. Låt kakdegen vila i en timme eller gärna över natten i kylen.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Smörj formarna för mandelmusslor.
  8. Rulla ut degen till längder och dela dem i bitar. Tryck ut lite deg i varje form i ett jämt lager ända upp till kanterna.
  9. Ställ mandelmusslorna på galler eller bakplåt. Grädda mandelformarna mitt i ugnen i 10 minuter tills de fått ljusbrun färg.
  10. Vänd ur mandelmusslorna ur formarna när de svalnat något men fortfarande är varma.
  11. Spritsa i vispgrädde i mandelformarna och toppa med en klick hjortronsylt.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.