Lisas recept

Mat och bak

Maränger

| 0 kommentarer

C1FB94ED-718F-44F8-B1EC-44993A8EAD7B

Maränger
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Maränger
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret och ättiksspriten, ca 2 minuter på medelhastighet.
  3. Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 4 minuter.
  4. Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott.
  5. Spritsa eller klicka ca 50 små maränger eller ca 30 större på 2 bakpappersklädda plåtar (för 50 st små eller 30 st större).
  6. Vid varmluft: Ställ in plåtarna samtidigt i ugnen. Grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar på eftervärme ca 30 minuter.
  7. Vid över/undervärme: Obs! Grädda en plåt i taget i 1 1/2 timme. Plåt två kan stå framme och vänta på sin tur. Marängerna ska inte stå kvar på eftervärme.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.