Lisas recept

Mat och bak

Mini katalaner

| 0 kommentarer

Katalaner är en form av mazarin. Jag gör mina små.

katalaner

Mini-katalaner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
30stycken
Portioner
30stycken
Mini-katalaner
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
30stycken
Portioner
30stycken
Ingredienser
Mördeg
Fyllning
Glasyr
Portioner: stycken
Instruktioner
Mördeg
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till mördegen. Platta ut, linda in i plastfolie och lägg i kylen.
Fyllning
  1. Riv mandelmassan och blanda ihop med smör och ägg till en klumpfri smet.
Montering
  1. Kavla ut mördegen på mjölat underlag, ca 1-2 mm. Fodra mazarinformar med degen.
  2. Fördela sylten i formarna. Fyll upp med mandelmassesmeten.
  3. Grädda ca 20 minuter i ugnen. Låt kakorna svalna.
  4. Bred på ett tunt lager hallonsylt på kakornas ovansida.
Glasyr
  1. Blanda 1-2 droppar vatten i florsockret och rör ihop till en glasyr. Tillsätt hallonsylten.
  2. Bred glasyren på kakorna. Låt stelna.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.