Lisas recept

Mat och bak

Minibagels

| 0 kommentarer

Bagels är så gott men kräver sitt tålamod. Degen är väldigt lös och det gör det kladdigt och extra svårt att få till de små godingarna.

Minibagel

Minibagels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
25stycken
Portioner
25stycken
Minibagels
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
25stycken
Portioner
25stycken
Ingredienser
Bröd
Pensling
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Tillsätt honung, salt och mjlet, lite i taget och arbeta degen cirka 5 minuter i maskin.
  2. Täck över degen och låt den jäsa i cirka 1 timme.
  3. Koka upp vatten i en gryta och sätt ugnen på 225 grader.
  4. Dela degen i små bitar och forma till runda bollar. gör ett hål i mitten.
  5. Sjud bröden cirka 1 minut på varje sida. Ta upp med ålslev och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över valfria frön eller kärnor.
  7. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt kallna på galler.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.