Lisas recept

Mat och bak

Munkbollar

| Inga kommentarer

Munkar (grundrecept)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
20stycken
Portioner
20stycken
Munkar (grundrecept)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
20stycken
Portioner
20stycken
Ingredienser
Munkdeg
Garnering
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37° och häll det över jästen. Lös upp jästen.
  2. Blanda ihop bakpulvret med mjölet. Tillsätt socker, salt, ägg och mjölkblandningen. Arbeta degen smidig.
  3. Låt degen jäsa övertäckta i cirka 40-50 min.
  4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca 0,5 centimeter tjock.
  5. Ta ut rundlar med ett mått, Cirka 10 centimeter i diameter. Ta eventuellt ut ett litet hål i mitten. Kasta inte utan fritera även hålen!
  6. Låt munkarna och hålen jäsa övertäckta cirka 30 minuter.
  7. Hetta upp frityrolja till 180°. Fritera rundlarna i omgångar till gyllene, cirka 2-3 minuter per sida. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Blanda socker och eventuellt kanel i en djup tallrik. Doppa munkarna i sockret medan de fortfarande är varma.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.