Receptet kommer från tidningen buffé 6-7/2017. Originalreceptet innehåller filodeg som pajskal. Jag gillar filodeg men i den här pajen tillförde det inte så mycket utan blev mest smuligt, så jag gör den numera istället med vanlig pajdeg. Ibland hemmagjord och ibland färdigköpt :). Jag byter även ut pinjenötterna mot pumpakärnor.
Ingredienser
Fyllning
- 250g banancharlottenlök
- 65g ruccula
- 10st körsbärstomater
- 3st ägg
- 3dl mjölk3%
- 200g getost(chevré)
- 1dl lagrad ostexempelvis Västerbottenost
Dekoration
Portioner: personer
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- skala, dela och finhacka löken.
- Hacka rucculan. Skiva tomaterna.
- Fräs löken i 25g smör på låg värme i cirka 10-15 minuter så att löken karamelliseras.
- Om du väljer filodeg: Smält 25g smör. Lägg ett ark filodeg i botten och pensla med smör. Upprepa med resterade ark. Låt degen hänga över kanten. Om du väljer pajdeg: Kör färdigkavlad eller gör din egen pajdeg och tryck ut i formen.
- Vispa ihop ägg, mjölk salt och peppar. Tillsätt lök, ruccola och smulad getost. Häll i formen.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Täck eventuellt pajen med folie mot slutet.
- Rosta pinjenötterna eller pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått färg. Låt svalna.
- Dekorera pajen med ruccula tomat och pinjenötter/pumpakärnor.
Drivs avWP Ultimate Recipe