Lisas recept

Mat och bak

Paj med getost, tomat och karamelliserad lök

| Inga kommentarer

Receptet kommer från tidningen buffé 6-7/2017. Originalreceptet innehåller filodeg som pajskal. Jag gillar filodeg men i den här pajen tillförde det inte så mycket utan blev mest smuligt, så jag gör den numera istället med vanlig pajdeg. Ibland hemmagjord och ibland färdigköpt :). Jag byter även ut pinjenötterna mot pumpakärnor.

IMG_1290

Paj med getost, tomat och karamelliserad lök

 

 

 

Paj med getost, tomat och karamelliserad lök
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
10personer
Portioner
10personer
Paj med getost, tomat och karamelliserad lök
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
10personer
Portioner
10personer
Ingredienser
Pajskal (välj filodeg eller pajdeg)
Fyllning
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. skala, dela och finhacka löken.
  3. Hacka rucculan. Skiva tomaterna.
  4. Fräs löken i 25g smör på låg värme i cirka 10-15 minuter så att löken karamelliseras.
  5. Om du väljer filodeg: Smält 25g smör. Lägg ett ark filodeg i botten och pensla med smör. Upprepa med resterade ark. Låt degen hänga över kanten. Om du väljer pajdeg: Kör färdigkavlad eller gör din egen pajdeg och tryck ut i formen.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk salt och peppar. Tillsätt lök, ruccola och smulad getost. Häll i formen.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Täck eventuellt pajen med folie mot slutet.
  8. Rosta pinjenötterna eller pumpakärnorna i en torr stekpanna tills de fått färg. Låt svalna.
  9. Dekorera pajen med ruccula tomat och pinjenötter/pumpakärnor.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.