Lisas recept

Mat och bak

Poffertjes – holländska minipannkakor

| 0 kommentarer

De här små minipannkakorna, Poffertjes, är precis lika goda som de ser ut. De görs enklast i ett poffertjes-järn. Poffertjes, holländska minipannkakor

Poffertjes – holländska minipannkakor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6personer
Portioner
6personer
Poffertjes – holländska minipannkakor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6personer
Portioner
6personer
Ingredienser
Dekoration
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Häll hälften av mjölkblandningen över jästen och lös upp den.
  2. Tillsätt vetemjölet och saltet och blanda till en klumpfri smet. Häll därefter över resten av mjölkblandningen och blanda till en slät smet.
  3. Täck smeten och låt jäsa i cirka 1 timme.
  4. Smörj en poffertjespanna med smör. Fyll upp med smet nästan ända upp till kanten. Vänd när ovansidan torkat till och de börjat få färg på undersidan.
Servering
  1. Lägg upp plättarna och sikta florsocker över. Dekorera med valfria bär och servera med glass och/eller grädde.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.