Lisas recept

Mat och bak

Pulled pancake

| 0 kommentarer

C759917F-E348-43C3-B4A3-9D080C28004D

Pulled pancake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Pulled pancake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Pannkakssmet
Till servering
Portioner: personer
Instruktioner
Pannkakssmeten
  1. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål.
  2. Dela äggen och separera äggvitan från äggulor.
  3. Vispa i mjölk och äggulor.
  4. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar.
  5. Vänd ner äggvitorna i smeten försiktigt.
Stek pannkakan
  1. Smält en klick smör i stekpannan på låg värme.
  2. Häll ner smeten i stekpannan och steg på låg värme i några minuter tills pannkakakn är så fast att det går att vända på den. Stek ytterligare några minuter tills pannkakan är helt genomgräddad.
  3. Vänd upp pannkakan på en skärbräda och skär eller riv pannkakan i mindre bitar.
  4. Smält lite smör i stekpannan och lätt tillbaka pannkaksbitarna i spekpannan och stek några minuter till.
  5. Pudra florsocker över pannkaksbitarna och servera med lättvispad grädde och sylt.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.