Ingredienser
Muffins
- 50g smör
- 1st ägg
- 1dl strösocker
- 0,5dl mjölk
- 1,5dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker
- 200g rabarber
Topping
- 75g smör
- 1dl havregryn
- 1dl rågflingorkan ersättas med havregryn
- 1dl vetemjöl
- 1dl strösocker
Portioner: stycken
Instruktioner
Topping
- Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa.
Smet
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Häll i det smälta smöret och mjölken och sikta därefter ner de torra ingredienserna. Blanda sist ner blåbären.
- Fyll en sockerkaksform eller springform. Tryck ner rabarbern i smeten. Fördela toppingen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter.
- Låt svalna innan du siktar över lite florsocker. Servera eventuellt vaniljglass.
Drivs avWP Ultimate Recipe