Lisas recept

Mat och bak

Räkcheesecake

| Inga kommentarer

rakcheesecake-pa-kavringsbotten

Räkcheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Räkcheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Botten
Fyllning
Dekoration
Portioner: portioner
Instruktioner
Botten
  1. Smält smöret. Mixa kavringen till smulor och tillsätt det smälta smöret.
  2. Tryck ut kavringen i en springform, cirka 24 centimeter.
Fyllning
  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
  2. Finhacka rödlöken och dillen.
  3. Rör ihop crème fraiche och färskost tillsammans med rödlöken, dillen och nästan all stenbitsrom (spar lite till dekoration om du vill).
  4. Smaka av med salt, peppar och färskpressad citronsaft.
  5. Krama ur gelantinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme.
  6. Rör ner gelantinet i röran. Blanda väl. Häll smeten över kavringsbotten och ställt kallt i minst fem timmar, men gärna över natten.
Dekoration
  1. Dekorera med ägg, räkor, stenbitsrom, dill och citron.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.