Lisas recept

Mat och bak

Scones (grundrecept)

| 0 kommentarer

Scones är vardagslyx eller helglyx för mig. Perfekt mellis till barnen, passar till brunchen eller myset på kvällen.

Scones med färskost och marmelad

Scones (grundrecept)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Scones (grundrecept)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Gärna i en matberedare eller med en elvisp så att mjölet blir finkornigt.
  3. Hyvla ner kallt smör och blanda samman till en smulig deg, gärna i en matberedare om du har det.
  4. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Den ska inte överarbetas.
  5. Dela degen i 12 bitar och lägg på bakplåtspapper eller på en bakplåt om du har tillgång till det.
  6. Grädda direkt, mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter tills de fått färg.
  7. Servera med färskost och marmelad.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.