Lisas recept

Mat och bak

Sesamfyllda frukostbullar

| Inga kommentarer

Sesamfyllda frukostbullar

Sesamfyllda frukostbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Sesamfyllda frukostbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Sesamfyllda frukostbullar
Fyllning
Pensling
Portioner:
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet och värm till 37 grader.
  3. Häll degspadet över jästen och rör så att jästen löser sig.
  4. Tillsätt Kesella, salt och nästan allt mjöl.
  5. Arbeta degen tills en är blank och smidigt och släpper bunkens kanter.
  6. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut dem till rektangulära plattor, cirka 30x40 centimeter.
  8. Bred smör på degen. Strö över sesamfrön.
  9. Rulla ihop och skär varje rulle i 13-15 delar. Ställ dem med skarven nedåt på en blåt med bakplåtspapper.
  10. Låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk.
  11. Sätt ugnen på 250 grader.
  12. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Eventuellt lite flingsalt om du önskar.
  13. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter.
Recipe Notes

Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.