Lisas recept

Mat och bak

Skållade grahamsbullar

| 0 kommentarer

Skållade grahamsbullar

Grahamsbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
30
Portioner
30
Grahamsbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
30
Portioner
30
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Lägg grahamsmjölet i en stor bunke. Koka upp vatten. Häll 6 dl kokande vatten över grahamsmjölet. Låt svalna till 37 grader eller låt stå längre.
  2. Lös upp jästen i 3dl ljummet vatten (37 grader).
  3. Blanda ihop grahamsgröten med jästvattnet. Ha tålamod, det tar lite tid innan det går ihop.
  4. Tillsätt salt och vetemjöl och arbeta degen tills den har gått ihop.
  5. Täck över och låt jäsa i 40 minuter.
  6. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i så stora grahamsbullar som du vill ha. Jag fick ut 30 bröd på 60 gram. Forma till runda bollar. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Grädda grahamsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de fått fin färg.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.