Lisas recept

Mat och bak

Smördegsinbakade oliver

| Inga kommentarer

Smördegsinbakade oliver toppade med sesamfrönSmördegsinblakade oliver är ett väldigt enkelt tilltugg till drinken som går snabbt väldigt snabbt att göra men som är väldigt gott.  Variera med de oliver som du gillar bäst, fyllda eller ofyllda.

Smördegsinbakade oliver
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Smördegsinbakade oliver
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pensling
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär eller stansa ut smördegen i kvadrater. Storleken beror på hur stora oliverna är. Jag brukar välja ganska stora oliver och får då ut 6x4 kvadrater.
  3. Lägg en oliv på varje kvadrat och baka in hela oliven i smördeg. Lägg skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Pensla de inblandade oliverna med uppvispat ägg och strö över lite sesamfrön.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills smördegen har fått färg.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.