Lisas recept

Mat och bak

Sockerkaka nordic ware bakform

Sockerkaka med brynt smör

| Inga kommentarer

Sockerkaka nordic ware bakform
Sockerkaka med brynt smör
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8
Portioner
8
Sockerkaka nordic ware bakform
Sockerkaka med brynt smör
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8
Portioner
8
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fodra bakformen som du önskar använda, antingen med smör och ströbröd eller smör och mjöl.
  3. Bryn smöret. Brynt blir det genom att du smälter smöret på hög värme och samtidigt vispar tills smöret har blivit brunt.
  4. Häll i mjölken i smöret och ställ åt sidan.
  5. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
  6. Blanda ihop de torra ingredienserna, vetemjöl och bakpulver, i en bunke.
  7. Sikta och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
  8. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Testa med en brödsticka för att se när sockerkakan är klar.
  9. Låt sockerkakan vila i formen i 10 minuter innan du stjälper upp den.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.