Ingredienser
- 3st ägg
- 2dl strösocker
- 100g smör
- 1dl mjölk3%
- 1,5tsk bakpulver
- 2tsk vaniljsocker
- 3dl vetemjöl
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Fodra bakformen som du önskar använda, antingen med smör och ströbröd eller smör och mjöl.
- Bryn smöret. Brynt blir det genom att du smälter smöret på hög värme och samtidigt vispar tills smöret har blivit brunt.
- Häll i mjölken i smöret och ställ åt sidan.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt, gärna med elvisp.
- Blanda ihop de torra ingredienserna, vetemjöl och bakpulver, i en bunke.
- Sikta och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Testa med en brödsticka för att se när sockerkakan är klar.
- Låt sockerkakan vila i formen i 10 minuter innan du stjälper upp den.
Drivs avWP Ultimate Recipe