Lisas recept

Mat och bak

Tekakor

| 0 kommentarer

Hembakade tekakor

Tekakor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
25stycken
Portioner
25stycken
Tekakor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
25stycken
Portioner
25stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken.
  2. Blanda degvätska, sirap, salt och vetemjöl special i en matberedare. Arbeta degen i 5-10 minuter tills den släpper bunkens kanter.
  3. Täck degen och låt den jäsa i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i mindre bitar. Jag gjorde små tekakor som vägde 50g och fick då ut 25 stycken.
  6. Rulla till bollar och platta ut med handen. Nagga med en gaffel och låt jäsa i 10 minuter. Platta ut tekakorna med handen precis innan du sätter in dem i ugnen.
  7. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter tills tekakorna har fått fin färg.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.