Ingredienser
Vaniljkaka
- 125g smör
- 1,5dl strösocker
- 2st äggvitor
- 2,5dl filmjölk
- 1tsk vaniljsocker
- 3,25dl vetemjöl
- 1tsk bikarbonat
Hallonpannacotta
- 3st gelantinblad
- 250g hallonfrysta
- 1dl strösocker
- 2tsk vaniljsocker
- 5dl vispgrädde
Portioner:
Instruktioner
Vaniljkaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa rumsvarmt smör och strösocker ljust och fluffigt.
- Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda med en slickepott.
- Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 25–30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten. Låt svalna.
Hallonpannacotta
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
- Blanda övriga intredienser i en kastrull. Låt koka upp.
- Passera hallonpannacottan genom en finmaskig sil.
- Häll upp i en burk och låt stelna i kylskåp minst 4 timmar men gärna över natten.
Montering
- Skär upp kakan i bitar om du önskar portionsbitar.
- Vispa pannacottan med elvisp. Fyll en spritspåse med pannacottan. Spritsa ut pannacottan på vaniljkakan. Dekorera eventuellt med färska hallon och mynta eller citronmeliss.
Drivs avWP Ultimate Recipe