Lisas recept

Mat och bak

Vaniljkaka med hallonpannacotta

| Inga kommentarer

Vaniljkaka med hallonpannacotta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vaniljkaka med hallonpannacotta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Vaniljkaka
Hallonpannacotta
Portioner:
Instruktioner
Vaniljkaka
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa rumsvarmt smör och strösocker ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda med en slickepott.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 25–30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten. Låt svalna.
Hallonpannacotta
  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
  2. Blanda övriga intredienser i en kastrull. Låt koka upp.
  3. Passera hallonpannacottan genom en finmaskig sil.
  4. Häll upp i en burk och låt stelna i kylskåp minst 4 timmar men gärna över natten.
Montering
  1. Skär upp kakan i bitar om du önskar portionsbitar.
  2. Vispa pannacottan med elvisp. Fyll en spritspåse med pannacottan. Spritsa ut pannacottan på vaniljkakan. Dekorera eventuellt med färska hallon och mynta eller citronmeliss.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.