Lisas recept

Mat och bak

Vaniljrutor

| Inga kommentarer

B47AA0C3-C8F8-46E5-86F8-D194F67FFD96

Vaniljrutor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
40stycken
Portioner
40stycken
Vaniljrutor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
40stycken
Portioner
40stycken
Ingredienser
Deg:
Fyllning
Dekoration
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning
  1. Vispa ihop ägg, kesella, creme fraiche, strösocker och vaniljsocker.
Deg
  1. Blanda rumsvarmt smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Gärna i en matberedare eftersom degen blir ganska stor.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna eller rulltårtsplåt, cirka 30x40 centimeter. Dela degen i två lika stora delar. Tryck ut hälften av degen på pappret.
  3. Häll fyllningen över bottnen.
  4. Smula resten av degen över krämen. Dela degen i ganska små klumpar.
  5. Grädda strax under mitten i ugnen, cirka 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor eller trianglar.
Servering
  1. Sikta florsocker över kakan och dekorera eventuellt med färska bär, exempelvis hallon, blåbär eller jordgubbar.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.