Lisas recept

Mat och bak

Vaniljrutor

| 0 kommentarer

B47AA0C3-C8F8-46E5-86F8-D194F67FFD96

Vaniljrutor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
40stycken
Portioner
40stycken
Vaniljrutor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
40stycken
Portioner
40stycken
Ingredienser
Deg:
Fyllning
Dekoration
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning
  1. Vispa ihop ägg, kesella, creme fraiche, strösocker och vaniljsocker.
Deg
  1. Blanda rumsvarmt smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Gärna i en matberedare eftersom degen blir ganska stor.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna eller rulltårtsplåt, cirka 30x40 centimeter. Dela degen i två lika stora delar. Tryck ut hälften av degen på pappret.
  3. Häll fyllningen över bottnen.
  4. Smula resten av degen över krämen. Dela degen i ganska små klumpar.
  5. Grädda strax under mitten i ugnen, cirka 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor eller trianglar.
Servering
  1. Sikta florsocker över kakan och dekorera eventuellt med färska bär, exempelvis hallon, blåbär eller jordgubbar.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.