Varm smörgåstårta med bacon
Votes: 7
Betyg: 3.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Den här smörgåstårtan blev jag för första gången bjuden på när var student och bodde i Linköping. Den är enkel att göra, billig och god och passar både som vardagsmat eller att bjuda på.
Portioner |
Förberedelsetid |
4-6 |
20minuter |
Portioner |
Förberedelsetid |
4-6 |
20minuter |
|
|
|
|
Varm smörgåstårta med bacon
Votes: 7
Betyg: 3.71
You:
Rate this recipe!
|
|
Den här smörgåstårtan blev jag för första gången bjuden på när var student och bodde i Linköping. Den är enkel att göra, billig och god och passar både som vardagsmat eller att bjuda på.
Portioner |
Förberedelsetid |
4-6 |
20minuter |
Portioner |
Förberedelsetid |
4-6 |
20minuter |
|
|
|
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj och skiva purjolöken. Skär upp baconen i mindre bitar. Fräs alltsammans i en stekpanna.
Skiva champinjonerna och tomaterna. Riv osten.
Bre 1 dl crème fraiche första lagret polarkaka. Fördela hälften av baconröran och fördela ut skivade champinjoner. Lägg på nästa lager och gör likadant.
Bre på 1 dl creme fraiche på översta lagret. Fördela ut de skivade tomaterna och strö över riven ost. Krydda efter smak.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.