Lisas recept

Mat och bak

Västerbottenkex

| 1 kommentar

Västerbottenkex
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
De här kexen är alldeles underbart goda och kan ätas precis som de är eller med någonting på. De är enkla att göra och kan förberedas i förväg.
Västerbottenkex
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
De här kexen är alldeles underbart goda och kan ätas precis som de är eller med någonting på. De är enkla att göra och kan förberedas i förväg.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop smör, västerbottenost, vetemjöl och ägg. Gärna i hushållsassistent.
  2. Dela degen i två delar. Rulla till längder. Hur tjocka du gör rullarna beror helt och hållet på hur stora kex du vill ha. De blir inte större i ugnen.
  3. Rulla längderna i flingsalt och/eller rosmarin eller annan krydda som du gillar. Väljer att inte skriva ut någon mängd efter den beror på tycke och smak.
  4. Lägg in i frysen i cirka 10 minuter för att det ska bli lättare att skära längderna.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Skiva upp rullarna. Jag gillar tunna kex och gör mina cirka 3 millimeter tjocka.
  6. Grädda kexen i 175 grader i cirka 8 minuter.
Dela det här receptet

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.