Lisas recept

Mat och bak

Vit chokladpaj med jordgubbar

| Inga kommentarer

Vit chokladpaj med jordgubbar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6
Portioner
6
Vit chokladpaj med jordgubbar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6
Portioner
6
Ingredienser
Pajskal
Kräm
Garnering
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas.
  3. Grädda i mitten av ugnen för ca 8–10 minuter. Ta ut och låt den kallna helt.
Kräm
  1. Blanda mjölk, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker samt vetemjöl i en kastrull och värm upp på spisen. När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning.
  2. Koka upp och låt sedan sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens.
  3. Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
  4. Häll krämen i det kalla pajskalet, låt den svalna och kyl sedan den ett par timmar innan servering.
Garnering
  1. Garnera med färska bär och blad precis innan servering.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.