Lisas recept

Mat och bak

Saffransskorpor (Leila Lindholm)

| 0 kommentarer

Mammas supergoda saffransskorpor från Leila Lindholm. Bilden kommer från recept.nu.De här små underverken har gjort succé de senaste åren. Det går lika bra att göra de med som utan mandel. Jag brukar även skippa råsockret eftersom jag aldrig kommer ihåg att köpa hem det. Receptet kommer från Leila Lindholm och heter Mammas supergoda saffransskorpor.

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
  3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
  4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö eventuellt över råsocker.
  5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
  7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
  8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Kommentera

Obligatoriska fält *.