Lisas recept

Mat och bak

Västerbottenpaj

| Inga kommentarer

Paj är gott både på sommaren och vintern. Det här receptet har jag fått från min mamma som i sin tur har fått det från sin väninna.

Pajdeg:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1-2 msk vatten

Fyllning:

6 st ägg
6 dl mjölk
300 g västerbottenost

Gör så här:

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen. Låt gärna pajdegen ligga i kylskåpet 1 timme innan du bakar ut den.
  2. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk.
  4. Riv osten grovt.
  5. Häll i äggsmeten i formen.
  6. Häll över den rivna osten.
  7. Grädda i 225 grader i 40 minuter.

Servera gärna med cremé fraiche, rom och finhackad rödlök.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.