Lisas recept

Mat och bak

Glass & Berså i Arboga

| Inga kommentarer

I Arboga, mitt ute på landet, finns ett mysigt glasställe som heter Glass & Berså. Med bord utspridda på en stor lummig tomt kan du inta din glass lite avskilt om du skulle vilja. Värt ett besök om du är i krokarna och kan tänka dig att välja glass utifrån en fast glassmeny.

Barnen såg personalen komma ut med det ena konstverket efter det andra och den stora frågan blev förstås ”Vilken glass ska jag välja för att få den stora sockermunken?” eller ”Vilken glass ska jag välja för att få Oreokakorna?”. Vi beställde tillslut från vänster till höger: Rocky Road, Svärmorsdröm, Morbrors frulle och Pappas kakmonster.

En stor nackdel var att det inte framgick av menyerna vad som faktiskt ingick. Det endas som framgick var smakerna på glass, men ingenting annat. Alla menyer innehöll exempelvis mjukglass, fast det inte framgick av menyn. Positivt tyckte vi som alla älskar mjukglass. Alla menyer hade också någon form av topping i form av sås, strössel och godis. De hade också ett bakverk i form av exempelvis minimunk, sockermunk, poffertjes och chokladboll. En glad överraskning skulle man kunna tänka sig, eller en stor besvikelse om man nu skulle råka välja en glass med kolasås som man råkar avsky. Inget fel på konceptet, men inte ett koncept som passar mig och min familj.

Jag saknade helt enkelt valfriheten hos Glass & Berså. Jag förstår varför den inte är möjlig, men jag saknar den ändå. Därför är inte Glass & Berså ett ställe som vi kommer att återkomma till. Ska jag betala 450 kronor för glass till familjen vill jag kunna välja bort det jag inte gillar och för att kunna välja bort det jag inte gillar så behöver jag veta vad som ingår.

Inget fel på konceptet i sig, men inte ett koncept som passar mig och min familj.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.