Våfflor, pannkaka, plättar – finns det något godare. Det bästa av allt är att du kan ha precis vad som helst till :), så alla kan få göra sin variant. Det här receptet kommer från Leila Lindholm.
Ingredienser
- 2st ägg
- 125g smör
- 2,5dl mjölk3%
- 2dl vatten
- 12g jäst
- 0,5tsk salt
- 0,75dl strösocker
- 2tsk vaniljsocker
- 6,75dl vetemjöl
Portioner: våfflor
Instruktioner
- Separera äggulorna från vitorna.
- Lägg äggvitorna i en ren och torr bunke och vispa till mjuka toppar.
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut med den varma degvätskan.
- Tillsätt äggulorna, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Rör till en slät smet. Gärna med elvisp.
- Vän försiktigt ner de uppvispade äggvitorna i våffelsmeten. Låt vila i 20 minuter.
- Grädda dina våfflor enligt anvisningarna på ditt våffeljärn.
- Våfflorna kan serveras med precis vad du vill - frukt, bär, marshmallows, strössel, sås, grädde, glass och/eller sylt.
Drivs avWP Ultimate Recipe