Lisas recept

Mat och bak

Våffelsmet med jäst till belgiska våfflor

| Inga kommentarer

Våfflor, pannkaka, plättar – finns det något godare. Det bästa av allt är att du kan ha precis vad som helst till :), så alla kan få göra sin variant. Det här receptet kommer från Leila Lindholm.

Belgiska våfflor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8våfflor
Portioner
8våfflor
Belgiska våfflor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8våfflor
Portioner
8våfflor
Ingredienser
Portioner: våfflor
Instruktioner
  1. Separera äggulorna från vitorna.
  2. Lägg äggvitorna i en ren och torr bunke och vispa till mjuka toppar.
  3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vatten och mjölk och värm till 37 grader.
  4. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med den varma degvätskan.
  5. Tillsätt äggulorna, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Rör till en slät smet. Gärna med elvisp.
  6. Vän försiktigt ner de uppvispade äggvitorna i våffelsmeten. Låt vila i 20 minuter.
  7. Grädda dina våfflor enligt anvisningarna på ditt våffeljärn.
  8. Våfflorna kan serveras med precis vad du vill - frukt, bär, marshmallows, strössel, sås, grädde, glass och/eller sylt.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.