Lisas recept

Mat och bak

Löjromsstubbe med räkor

| Inga kommentarer

Löjromsstubbe med räkor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Löjrom, rödlök och räkor - en kombination som inte kan misslyckas. De här små löjromsstubbarna blir garanterat ett lyckat inslag till drinken eller som förrätt. Beroende på hur stora du gör de kan de antingen bli drinktilltugg eller förrätt. Det bästa av allt är att du kan göra det mesta redan dagen innan!
Portioner
20
Portioner
20
Löjromsstubbe med räkor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Löjrom, rödlök och räkor - en kombination som inte kan misslyckas. De här små löjromsstubbarna blir garanterat ett lyckat inslag till drinken eller som förrätt. Beroende på hur stora du gör de kan de antingen bli drinktilltugg eller förrätt. Det bästa av allt är att du kan göra det mesta redan dagen innan!
Portioner
20
Portioner
20
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Lägg gelantinbladet i blöt.
  2. Hacka rödlöken fint.
  3. Värm crème fraichen och färskosten i en kastrull så att den blir riktigt varm.
  4. Krama ur gelantinbladet och låt det smälta ner i creme fraiche och färskoströran. Låt svalna lite innan du blandar ner rödlöken.
  5. Klä in en form i plastfolie. Det spelar ingen roll om formen är rund, kvadratisk eller rektangulär. Röran ska bli ungefär 1-2 cm hög. Jag har använt en klassisk matlåda.
  6. Låt stelna i kylen, gärna över natten.
  7. Stansa ut rundlar ur formfranska. Jag använder en utstansare som är 2 cm i diameter. Rundlarna kan stansas ut redan dagen innan och förvaras i plastpåse.
  8. Lyft ur röran med plastfolien ur formen och bred på ett lager med löjrom. Hur tjockt lager du vill ha beror på tycke och smak.
  9. Skär eller stansa ut rundlar eller fyrkanter. Jag använder samma utstansare som jag använde till formfranskan.
  10. Lägg löjromsröran på en rostad formfranska. Dekorera med en räka och en dillkvist.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.