Semlor är gott, saffransbullar är gott så varför inte göra saffranssemlor till jul.
        Ingredienser    
                
        Bulldeg    
                - 25g jästför söta degar
- 50g smör
- 2,5dl mjölk3%
- 1, 25dl Kesella Kvarg
- 0,5g saffran1 paket
- 2krm salt
- tsk kardemumma
- 0,75dl strösocker
- 8dl vetemjöl
- 1st äggtill pensling
        Fyllning    
                - 200g mandelmassa
- 1dl mjölk3%
- 3dl vispgrädde40%
        Dekoration    
                
        
        
    Portioner: stycken
    
                
        Instruktioner    
                - Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll det över jästen. Lös upp jästen
- Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig till den lossnar från kanten.
- Låt jäsa under övertäckt cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölad bänk och baka ut runda släta bullar. Jag väger mina bullar och har testat att göra dem både 20g och 30g tunga. När jag gör dem på 30g får jag ut 46 stycken. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5–7 minuter. Låt bullarna svalna, gärna på galler.
- Skär av ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Riv mandelmassan grovt, blanda det med mjölk och inkråmet. Fyll bullarna med blandningen, enklast är att spritsa ut fyllningen.
- Vispa grädden och klicka eller spritsa på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		
 
    