Lisas recept

Mat och bak

Ostkaka på keso

| Inga kommentarer

Ostkaka på keso
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Den här ostkakan är väldigt enkel att göra och god. Sambon föredrar frödinges färdigköpta, så det bästa av allt är att jag får den till mig själv. Jag gjorde den första gången på hemkunskapen på högstadiet och har sen dess gjort den från och till. Jag brukar ändra lite i receptet, ibland utesluter jag mandeln helt eftersom jag inte är överförtjust i smaken. Om jag väl har i mandel så ser jag till att riva den väldigt fint istället för hacka den. Jag brukar pudra över med kanel precis när den är färdiggräddad.
Ostkaka på keso
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Den här ostkakan är väldigt enkel att göra och god. Sambon föredrar frödinges färdigköpta, så det bästa av allt är att jag får den till mig själv. Jag gjorde den första gången på hemkunskapen på högstadiet och har sen dess gjort den från och till. Jag brukar ändra lite i receptet, ibland utesluter jag mandeln helt eftersom jag inte är överförtjust i smaken. Om jag väl har i mandel så ser jag till att riva den väldigt fint istället för hacka den. Jag brukar pudra över med kanel precis när den är färdiggräddad.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  2. Skålla, skala och hacka mandeln. Jag utesluter för det mesta mandeln men om jag har i det brukar jag riva den.
  3. Vispa ägg och socker lätt. Tillsätt mjöl, keso och mandeln. Rör till en jämn smet.
  4. Rör i mjölk och grädde. Rör smeten jämn.
  5. Häll smeten i smord, vid eldfast form och grädda mitt i ugnen cirka 45-50 minuter. Täck eventuellt ostkakan med aluminiumfolie om den vill bli mörk mot slutet.
  6. Servera med lättvispad grädde och valfri sylt.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.