Pizzabullar är så enkelt att göra och så gott. Passar både till picknicken på sommaren eller matsäcken i skidbacken.
Ingredienser
Hamburgedeg
- 25g jästhalvt paket
- 25g smörrumsvarmt
- 2,5dl mjölk3%
- 0,5tsk salt
- 0,5tsk strösocker
- 5,5dl vetemjöl special
Pensling
- 1st ägg
Fyllning
- 150g ostriven
- 200g strimlad skinkakok eller rökt
- 1dl ketchup
- oregano
Portioner: stycken
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, rumsvarmt smör och nästan allt mjöl. Arbeta degen cirka 10 minuter i maskin.
- Låt jäsa i cirka 40 minuter under bakduk.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och kvala ut till lång rektangel.
- Bre på ketchup. Fördela ost, skinka och oregano. Rulla ihop till en rulle och skär i 1 centimeter breda skivor.
- Lägg pizzabullarna i muffinsformar eller på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Låt jäsa i cirka 30 minuter.
- Vispa ägget och pensla bullarna med ägg precis innan de ska gräddas. Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter.
Drivs avWP Ultimate Recipe