Lisas recept

Mat och bak

Vaniljbullar

| Inga kommentarer

Vaniljbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Vaniljbullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Vetedeg
Vaniljfyllning
Dekoration
Portioner:
Instruktioner
  1. Värm mjölken till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Lös upp jästen med den varma mjölken.
  3. Tillsätt strösocker, salt och kardemumma. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen släpper kanten, cirka 5-8 minuter.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den, cirka 1 centimeter tjock. Bred på vaniljfyllningen och rulla ihop eller vik på mitten beroende på vilken typ av bullar du vill göra.
  6. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
  7. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
  8. Grädda mitt i ugnen i 225-250 rader i cirka 5-8 minuter.
  9. Låt svalna på bakgaller under duk.
Vaniljfyllning
  1. Blanda ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till en slät fyllning.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.