Ingredienser
Vetedeg
- 150g smörrumsvarmt
- 6dl mjölk
- 50g jästför söta degar
- 1,5dl strösocker
- 1krm salt
- 1tsk kardemumma
- 13-14dl vetemjöl
Vaniljfyllning
- 150g smör
- 1,5dl florsocker
- 1msk vaniljsocker
Dekoration
- 1st ägg
- pärlsocker
Portioner:
Instruktioner
- Värm mjölken till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke. Lös upp jästen med den varma mjölken.
- Tillsätt strösocker, salt och kardemumma. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen släpper kanten, cirka 5-8 minuter.
- Låt degen jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut den, cirka 1 centimeter tjock. Bred på vaniljfyllningen och rulla ihop eller vik på mitten beroende på vilken typ av bullar du vill göra.
- Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 225-250 rader i cirka 5-8 minuter.
- Låt svalna på bakgaller under duk.
Vaniljfyllning
- Blanda ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till en slät fyllning.
Drivs avWP Ultimate Recipe