Ingredienser
Pajskal
- 500g distestivkex
- 100g smör
Kräm
- 2,5dl mjölk3%
- 2,5dl grädde40%
- 0,75dl strösocker
- 1tsk vaniljsocker
- 0,75dl vetemjöl
- 75g smör
- 100g vit choklad
Garnering
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ingredienserna till pajskalet och tryck i botten och sidorna på en pajform med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 8–10 minuter. Ta ut och låt den kallna helt.
Kräm
- Blanda mjölk, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker samt vetemjöl i en kastrull och värm upp på spisen. När sockret har smält och blandningen börjar koka så lägg i smöret under fortsatt vispning.
- Koka upp och låt sedan sjuda under vispning tills krämen har fått en tjock konsistens.
- Ta bort från spisen och blanda i chokladen. Rör om tills chokladen har smält.
- Häll krämen i det kalla pajskalet, låt den svalna och kyl sedan den ett par timmar innan servering.
Garnering
- Garnera med färska bär och blad precis innan servering.

Drivs avWP Ultimate Recipe

