Lisas recept

Mat och bak

Éclair med grädde

| Inga kommentarer

Eclairer

Éclair
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Éclairer är trevliga att göra eftersom de går att variera helt efter tycke och smak. Det här receptet kommer från Sébastien Boudet.
Éclair
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Éclairer är trevliga att göra eftersom de går att variera helt efter tycke och smak. Det här receptet kommer från Sébastien Boudet.
Ingredienser
Pate á choux-deg
Chokladtopping
Fyllning
Portioner:
Instruktioner
Pate à choux-deg
  1. Sätt ugnen på 210 grader.
  2. Koka upp alla ingredienser till Pate à choux-degen utom mjöl och ägg. Ta kastrullen från värmen precis när det börjar bubbla.
  3. Sikta ner mjölet i vätskan och rör kraftigt med en träslev. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och fortsätt röra tills smeten är kompakt och glansig och släpper från kanterna. Häll smeten i en ren skål.
  4. Vispa ihop äggen lätt. Blanda ner lite ägg i taget under kraftig omrörning. Varje ägg ska arbetas in ordentligt innan nästa tillsätts. När smeten rinner från sleven och får en näbbliknande form så har den rätt konsistens.
  5. Pudra över lite mjöl på ett bakplåtspapper. Häll degen i en spritspåse med en rund slät tyll och spritsa ut degen på bakplåtspapper i avlånga korvar. Eftersom de kommer att expandera under gräddningen är det viktigt att de inte spritsas för tätt
  6. Grädda dom i ca 30 minuter. Sänk värmen till 200 grader och öppna ugnsluckan så att ångan släpps ut. Grädda ytterligare ca 10 minuter.
Chokladglasyr
  1. Koka vatten och socker till chokladtoppingen i en kastrull. Dra av från plattan och låt svalna. Smält under tiden chokladen över vattenbad tills den har en temperatur på 40-50 grader.
  2. Tillsätt sockerlagen, lite i taget, i den smälta chokladen samtidigt som du rör kraftigt med en slickepott. Fortsätt på samma sätt tills all sockerlag är invispad i chokladen.
  3. Doppa varje Pate à choux i chokladen och låt stelna.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.