Ingredienser    
                
        Rulltårta    
                - 3st ägg
- 1,5dl strösocker
- 2msk mjölk
- 2dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 0,5dl hallonsylt
        Marängsmörkräm    
                - 1,75dl strösocker
- 2st äggvitor
- 200g smörrumsvarmt
- 1tsk vaniljsocker
        
    Portioner: bitar
    
                
        Instruktioner    
                
        Rulltårtsbotten    
                - Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker till ett pösigt skum. Vispa i mjölken.
- Blanda vetemjöl och bakpulver, sikta ner och rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5 minuter tills kakan har fått gyllenbrun färg.
- Strö socker på den varma rulltårtsbotten. Vänd tårtbottnen upp och dra bort pappret.
        Marängsmörkräm    
                - Vispa ihop socker och äggvita i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett varmt vattenbad och vispa marängen för hand till 60–65°.Ta bunken från kastrullen. Fortsätt vispa med elvisp tills marängen svalnat helt! Vispa in smöret lite i taget till en fluffig, jämn konsistens.
        Montering    
                - Bred marängsmörkräm över tårtbottnen.
- Bred ut hallonsylten och rulla ihop rulltårtan på längden.
- Skär upp rulltårtan i önskad storlek.
- Vispa gradden så att den blir spritsbar.
- Montera rulltårtsbitarna till en rulltårta. Spritsa ut grädde på varje tårtbit.
- Dekorera med färska bär, hallon och blåbär. 
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		

 
    