Katalaner är en form av mazarin. Jag gör mina små.
        Ingredienser    
                
        Mördeg    
                - 180g vetemjöl
- 125gg smörrumsvarmt
- 50g florsocker
- 20g äggula
        Fyllning    
                - 150g mandelmassa
- 75g smörrumsvarmt
- 60g ägg1 stycken
- 0,5dl hallonsylt
        Glasyr    
                - 1,5dl florsocker
- 2msk hallonsylt
        
    Portioner: stycken
    
                
        Instruktioner    
                
        Mördeg    
                - Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda ihop alla ingredienserna till mördegen. Platta ut, linda in i plastfolie och lägg i kylen.
        Fyllning    
                - Riv mandelmassan och blanda ihop med smör och ägg till en klumpfri smet.
        Montering    
                - Kavla ut mördegen på mjölat underlag, ca 1-2 mm. Fodra mazarinformar med degen.
- Fördela sylten i formarna. Fyll upp med mandelmassesmeten.
- Grädda ca 20 minuter i ugnen. Låt kakorna svalna.
- Bred på ett tunt lager hallonsylt på kakornas ovansida.
        Glasyr    
                - Blanda 1-2 droppar vatten i florsockret och rör ihop till en glasyr. Tillsätt hallonsylten.
- Bred glasyren på kakorna. Låt stelna. 
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		

 
    